Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z bakłażanem i winem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1
oliwa 20 g
cebule 2
białe wino 1/2 szklanki
pomidory 2
olej 10 g
mąka pszenna 10 g
czosnek 2 ząbki
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z bakłażanem i winem

umytego kurczaka podzielić na porcje i podsmażyć na oliwie, aż utworzy sie rumiana skórka. pomidory pokroić na kawałki. posiekać cebulę, a czosnek przecisnąć przez praskę. na tłuszczu podsmażyć cebule czosnek i pomidory. doprawić solą i pieprzem. Kurczaka poukładac w naczyniu żaroodpornym posypać zieleninąpolac winem i smażone warzywa. dusić 15 minut. bakłażana pokroić w grube plastry, obtoczyć w mące i podsmażyć. druga cebulę pokroic w krążki i odsmażyć. upieczoego kurczaka przełożyć na tależ polać sosem poukładac plastry bakłażana i posypać cebulą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 02.10.2011 14:28
Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak