Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprz-woł 1/2 kg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
koperek 1 pęczek
sól do smaku
woda
mleko 1/2 szkl
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie koperkowym

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Koperek bardzo drobno posiekać. Do miski wrzucić mięso mielone, jajko, bułkę tartą, przyprawy i trochę posiekane koperku. Wszystko ze sobą połączyć. Uformować pulpeciki, a następnie każdego obtoczyć w mące. Do garnka wlać tyle wody,aby zakryła pulpeciki,posolić ją, dodać pulpeciki i gotować na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. W międzyczasie w mleku rozpuścić mąke-2 łyżki. Do garnuszka wlać mleko z mąką i cały czas gotować na małym ogniu, aby sos się zagęścił. Na samym końcu dodać resztę posiekanego koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak