Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna Pyzy

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaj kurzych 5-8
łyżki majonezu 2-4
pęczka szczypiorku 1/2
cebuli cukrowej 1/2
ogórek konserwowy 1
łyżeczka musztardy stołowej 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna Pyzy

Jaja myjemy dokładnie i gotujemy na twardo. Studzimy w zimnej wodzie, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce. Cebulę, ogórka i szczypiorek drobniutko siekamy, dodajemy do jajek. Całość mieszamy z majonezem (nie za dużo, masa ma być łatwa do rozsmarowania, ale nie za rzadka), musztardą, doprawiamy solą, pieprzem i kilkoma kroplami tabasco w/g własnego smaku. Smarujemy taką pastą kromki chleba, najlepiej ciemnego i zjadamy ze smakiem :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 18.06.2012 21:05
uwielbiam
Wokalista 05.12.2011 14:36
re we la cja !
Sarenka 24.05.2011 20:22
Bardzo lubie z buleczka na sniadanie :)
Ewa104 07.02.2011 14:32
Jedna z moich ulubionych.
MAŁY 09.12.2010 10:40
świetna
wedith1 22.10.2010 09:12
Uwielbiam pasty!Twoja zapowiada się pysznie:)
eli_555 14.10.2010 23:33
Pyszna ze świeżym chlebkiem.
bogumiła3 07.09.2010 10:46
wygląda extra!
kasiurek 04.09.2010 14:55
wygląda extra!
iwa643 23.06.2010 07:12
to nasza ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak