Pasta jajeczna Pyzy

Pasta jajeczna Pyzy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaj kurzych

    5-8
  • łyżki majonezu

    2-4
  • pęczka szczypiorku

    1/2
  • cebuli cukrowej

    1/2
  • ogórek konserwowy

    1
  • łyżeczka musztardy stołowej

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja myjemy dokładnie i gotujemy na twardo. Studzimy w zimnej wodzie, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce. Cebulę, ogórka i szczypiorek drobniutko siekamy, dodajemy do jajek. Całość mieszamy z majonezem (nie za dużo, masa ma być łatwa do rozsmarowania, ale nie za rzadka), musztardą, doprawiamy solą, pieprzem i kilkoma kroplami tabasco w/g własnego smaku. Smarujemy taką pastą kromki chleba, najlepiej ciemnego i zjadamy ze smakiem :-)

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna133

18.06.2012 21:05
uwielbiam

Wokalista

05.12.2011 14:36
re we la cja !

Sarenka

24.05.2011 20:22
Bardzo lubie z buleczka na sniadanie :)

Ewa104

07.02.2011 14:32
Jedna z moich ulubionych.

MAŁY

09.12.2010 10:40
świetna

wedith1

22.10.2010 09:12
Uwielbiam pasty!Twoja zapowiada się pysznie:)

eli_555

14.10.2010 23:33
Pyszna ze świeżym chlebkiem.

bogumiła3

07.09.2010 10:46
wygląda extra!

kasiurek

04.09.2010 14:55
wygląda extra!

iwa643

23.06.2010 07:12
to nasza ulubiona

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat