Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z galaretką i porzeczkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser tłusty 1 kg
jajko 3
cukier puder 1,5 szklanki
masło 5 dag
galaretka truskawkowa 2
owoce
herbatniki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z galaretką i porzeczkami

Najpierw sobie rozpuszczamy galaretkę i odstawiamy sobie aby przestygła, a my w między czasie masło ucieramy z cukrem i żółtkami , jeszcze dodajemy ser przepuszczony 2 x przez maszynkę i dokładnie ucieramy, pianę z białek ubić. Do masy serowej dodajemy troszkę galaretki i pianę - wymieszać , przygotować formę z herbatnikami nałożyć masę na herbatniki , na wierzchu układamy owoce , mogą być dowolne , ja użyłam porzeczek i zalewamy galaretką tą która nam pozostała . Całość wkładamy do lodówki na parę godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 13.12.2013 17:53
To by mi smakowało :)
babcia
babcia 04.03.2012 12:47
super
babcia
babcia 04.03.2012 12:47
super
czekoladka_m 27.06.2011 15:22
Uwielbiam serniki na zimno:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak