Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik szczawiowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 szklanki
kefir 1 l
śmietana mala 1 kubek
szczaw 20 dag
jajko ugotowane na twardo 4 szt
szczypiorek, koperek do smaku
sól, cukier do smaku
masło 2 - 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik szczawiowy

Szczaw przebrać, umyc , usunąć ogonki,jak najdrobniej posiekać. Rozpuścić masło i dusić na nim szczaw na małym ogniu pod przykryciem. Wystudzić. Kefir wymieszać ze śmietaną i bulionem, roztrzepać trzepaczką, dodać szczaw, posiekana zieleninę oraz pokrojone w cząstki jaja. Doprawić do smaku.Podawać z ziemniakami z wody,okraszonymi skwarkami ze słoniny lub wędzonki. /Ziemniaki podajemy na osobnym talerzyku/.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak