Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa z koperkiem i ryżem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek 5 dużych
koperek 1 pęczek
marchew 2 duże
filet z kurczaka 1 pojedynczy
ryż 1 woreczek
pietruszka 1 duża
ziemniaki 3 sztuki
seler 1/4 sztuki
przecier ogórkowy 0,5 słoika
śmietana 3 łyżki
ziele angielskie 4 ziarnka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa z koperkiem i ryżem

Warzywa obrać, pokroić w drobną kostkę. Koperek pokroić drobniutko. Do garnka wrzucić pokrojony w kostkę filet, ziele angielskie, liść laurowy i gotować. W momencie wrzenia dodać pokrojone warzywa, w osobnym garnku ugotować woreczek ryżu. Gdy warzywa będą miękkie dodać ugotowany ryż. Wymieszać. Gotować jeszcze chwilę i dodać przecier ogórkowy wymieszany ze śmietaną. Doprawić do smaku. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna60 01.08.2011 11:53
moja ulubiona zupa
kriso 03.07.2011 15:59
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak