Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szałot z boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
marchewka 3 szt
pietruszka korzeń 2 szt
seler mały 1 szt
jajko 2 szt
boczek wędzony 10 dag
ogórki konserwowe 4 szt
szynka konserwowa 15 dag
musztarda dijon 1-2 łyżeczki
majonez 4 łyżki
sól
pieprz
jabłko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szałot z boczkiem

Ziemniaki myjemy dokładnie i gotujemy w mundurkach- ale nie na całkiem miękko. Studzimy, obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę.
Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i gotujemy, a następnie kroimy w kosteczkę.
Jajak gotujemy na twardo- kroimy w kosteczkę.
Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy pokrojone korniszonyi jabłko- okraszamy podsmażonym pokrojonym w kosteczkę boczkiem.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Na koniec dodajemy majonez wymieszany z musztardą- mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 31.03.2013 23:39
super!!!!!!
Betka 07.05.2012 18:59
mniammm;]
AgaS10 05.12.2011 07:04
fajne:)
calliope 26.10.2011 14:02
ciekawe danie
Weronika_eM 12.09.2011 21:50
pyszne danie
Iwona45 03.09.2011 23:56
super
Izabela/bella81 30.08.2011 12:04
smaczne
Pacia 15.08.2011 12:24
prawdziwy śląski szałot-brawo-pozdrawiam
Krystyna32 27.06.2011 19:23
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak