Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietankowy przekładaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

placki tortowe kakaowe 1 op
masa makowa 1 op
konfitura 1 słoik
krem do karpatki 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietankowy przekładaniec

1. Krem karpatkowy przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Ostudź.
2. Jeden placek tortowy posmaruj konfiturą, a następnie masą makową. Wyłóż część kremu karpatkowego, rozsmaruj. Przykryj drugim ciastem, posmaryj konfiturą, masą makową i kremem karpatkowym. Przykryj trzecim plackiem, rozsmaruj pozostałą konfiturą i masą makową. Wierzch i boki ciasta posmaruj kremem karpatkowym, udekoruj np. kolorowymi wiórkami. Schłodź w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 31.10.2013 11:09
fajny pomysł na pyszne ciasto, choć ja dałabym biszkopt z własnego wypieku, jakoś nie podchodzą mi te gotowe....
Madziela 22.12.2012 15:41
brzmi bardzo apetycznie :D
Anna152 11.11.2011 08:46
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak