Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuki
pomarańcze 2 sztuki
pomidorki cherry 6 sztuk
sok cytrynowy 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Opłukaną kapustę pokroić na paski. Pomidorki umyć i pokroić na ćwiartki. Obrać pomarańcze, powycinać cząstki bez błonek.

Soku powstałego przy krojeniu pomarańczy, należy odmierzyć 4 łyżki, doprawić cukrem, solą, pieprzem i sokiem cytrynowym, dodać oliwę z oliwek. Wszystkie składniki dokładnie utrzeć.

Kapustę, pomidorki i pomarańcze przełożyć do miski, polać przygotowanym wcześniej sosem, dokładnie wymieszać i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 02.03.2014 11:31
cóż za kolory
Bernadeta1 12.02.2014 10:37
często robię bardzo smaczna
caralajna 22.04.2013 06:25
samo zdrowie :)
m1monika 29.02.2012 18:06
pyszna
Grazyna0211 07.01.2012 19:22
pyszna i apetyczna
Rybciia 23.09.2011 14:23
fajne
Seba 06.08.2011 08:29
rewelacyjna ta twoja suróweczka
ben-ka 04.08.2011 09:58
śliczna,kolorowa i pewnie pyszna!:)
Elżbieta17 08.07.2011 11:45
Mniam, mniam:)
caroline1983 03.07.2011 20:33
Oryginalne połączenie składników ale lubie takie smaki
Magdalena1110 29.06.2011 07:40
zdrowa i smaczna
Ewelina38 28.06.2011 08:36
ciekawa i bardzo ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak