Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru i agrestu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar
agrest
cukier trzcinowy
kisiel wiśniowy
cynamon 1 szczypta
cukier waniliowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru i agrestu

Rabarbar obrać ,opłukać i pokroić .Agrest obrać i dokładnie opłukać. Do garnka wlać wodę i zagotować ,dodać po ok. 2 szklanki rabarbary i agrestu. Chwilę pogotować jak agrest zacznie pękać dodać cukier do smaku ,cynamon i cukier waniliowy. Kisiel rozprowadzić w pół szklanki zimnej wody i wlać na gotujący się kompot.Wymieszać delikatnie i zdjąć z ognia.Wstawić garnek z kompotem do większego pojemnika z zimną wodą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 21.09.2012 15:10
super
Magula 08.07.2012 22:32
lubie takie kompoty, szkoda ze tak rzadko sie je u mnie robi
smakowita 04.03.2012 20:44
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
PaniMISIOWA 16.11.2011 14:37
samo zdrowie
Justyna/HerLife 06.09.2011 09:55
Rabarbar jest idealny na kompot ;) super gasi pragnienie
Margo1 28.08.2011 12:42
pewnie pyszne w smaku
marchewka 02.07.2011 23:08
osobno piłam, razem tego połączenia jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak