Hiszpańska zupa w chlebie

Hiszpańska zupa w chlebie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    50 dag
  • masło

    10 dag
  • sól

  • pieprz

  • żółtka

    3 szt
  • śmietana

    20 dag
  • oliwa

  • czosnek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wkładamy drobno pokrojony chleb i wlewamy około 1,5 litra wody i stawiamy na małym ogniu. Dodajemy kawałek masła, sól i pieprz. Gotujemy w odkrytym garnku przez 30 minut, często mieszając drewnianą łyżką. Następnie zawartość przecieramy przez gęste sito i wlewamy ponownie do garnka. Podgrzewamy aż do zagotowania. Odstawiamy, dodajemy żółtka ubite ze śmietanką, solą i pieprzem. Podajemy w ogrzanych talerzach albo w chlebie wydrążonym i opieczonym w piekarniku, posmarowanym oliwą z czosnkiem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat