Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpańska zupa w chlebie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 50 dag
masło 10 dag
sól
pieprz
żółtko jajek 3 szt
śmietana 20 dag
oliwa
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpańska zupa w chlebie

Do garnka wkładamy drobno pokrojony chleb i wlewamy około 1,5 litra wody i stawiamy na małym ogniu. Dodajemy kawałek masła, sól i pieprz. Gotujemy w odkrytym garnku przez 30 minut, często mieszając drewnianą łyżką. Następnie zawartość przecieramy przez gęste sito i wlewamy ponownie do garnka. Podgrzewamy aż do zagotowania. Odstawiamy, dodajemy żółtka ubite ze śmietanką, solą i pieprzem. Podajemy w ogrzanych talerzach albo w chlebie wydrążonym i opieczonym w piekarniku, posmarowanym oliwą z czosnkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak