Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrą duszony w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 2 sztuki
cebula 2 sztuki
olej do smażenia
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziela angielskiego 2 ziarna
warzywa 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrą duszony w warzywach

Pstrągi oczyścić, umyć, osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem cytrynowym. Wybrane warzywa obrać lub oczyścić, umyć, osuszyć. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Olej rozgrzać w rondlu, włożyć wszystkie warzywa, poddusić. Dodać listki laurowe i ziele angielskie. Lekko skropić wodą. Dodać ryby, przykryć warstwą warzyw. Całość dusić na małym ogniu, aż ryby będą miękkie (ok. 20 minut). Udekorować natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak