Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z sandacza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 1 kg
ziemniaki 3 sztuki
bulion warzywny 6 szklanek
cebula 2 sztuki
oliwa
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z sandacza

Sandacza sprawić, pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Bulion zagotować. Włożyć rybę i ziemniaki zagotować. Papryki oczyścić z nasion, pokroić w kostkę. Cebule obrać, posiekać. Oliwę rozgrzać na patelni podsmażyć papryki z cebulami oprószyć słodką papryką, wymieszać. Dodać to do gotującej się zupy. Gotować 30 minut dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, ponownie zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem posypać posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak