Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowo groszkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszelki 100 g
marchewki 2
seler naciowy
cebula 1
pomidor 2
ziemniaki 2
fasola czerwona z puszki 150 g
zielona pietruszka 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
koncentrant pomidorowy 1 łyżka
parmezan starty 50 g
groszek konserwowy 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowo groszkowa

do ok 1,5 litra gotującej się wody wrzucić drobno pokrojony seler,cebulę, marchewkę i ziemniaki. gotowac przez ok. 10 min. Pomidory sparzyć gorącą wodą i obrac ze skurki, a anstępnie drobno posiekać. dodać wraz z fasolą i groszkiem do gotujących się warzyw. przyprawić solą oraz dodać posiekaną natkę pietruszki, liść laurowy oraz oliwę i koncentrant pomidorowy. gotować kilkanaście minut. wrzucić ugotowany makaron. podane na talerzu posypać serem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 19.10.2011 17:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak