Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona biała kiełbasa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białe kiełbaski 4 sztuki
cebula 50 dag
olej 4 łyżki
Majeranek suszony Prymat
suszony kminek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona biała kiełbasa

Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni. Cebulę obrać, pokroić w cienkie talarki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, dodać pokrojoną cebulę, wlać 2 łyżki wody i dusić, mieszając na wolnym ogniu - około 10 minut, doprawić solą, suszonym majerankiem oraz szczyptą świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Przełożyć 2/3 cebuli do żaroodpornego naczynia do zapiekania, ułożyć na niej białe kiełbaski, na wierzchu rozłożyć resztę zrumienionej cebuli, polać pozostałą łyżką oleju, na koniec ; posypać kminkiem (może być mielony). Piec 40 minut. Upieczoną kiełbasę rozłożyć na talerze z ce- -bulą. Podawać np. Z chrzanem wy mieszanym ze śmietaną, marynowanymi warzywami oraz pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak