Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z farszem jajecznym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
szynka 8 plastrów
majonez 1 łyżeczka
chrzan 1 łyżeczka
koper 1/2 pęczka
bulion drobiowy 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z farszem jajecznym

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, a następnie obrać i drobno posiekać. Przełożyć do miseczki, połączyć z majonezem, chrzanem, doprawić solą i szczyptą pieprzu. Masą jajeczną posmarować plastry szynki, zwinąć w roladki, ułożyć na półmisku. Roladki udekorować kukurydzą, pomidorkami, oliwkami. Żelatynę namoczyć w bulionie, rozpuścić na parze, przestudzić. Opłukany koperek posiekać, dodać do żelatyny. Tężejącą żelatyną polać roladki, wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak