Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z maślaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 40 dag
cebula 1 sztuka
masło 5 dag
mąka 1 łyżka
bulion 1 litr
sok z cytryny
gałka muszkatołowa
śmietana 1/2 szklanki
makaron 15 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z maślaków

Grzyby oczyścić, umyć, osączyć, pokroić w plastry. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Dorzucić grzyby, dusić na małym ogniu, aż puszczą sok. Wlać bulion i gotować ok. 10 min. Pod koniec gotowania dodać śmietanę, wymieszaną z mąką, przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny. Makaron ugotować na pół-miękko. Dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak