Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi fagockie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
jajko 1
woda 1 szklanka
grzyby suszone 35 dag
kasza gryczana 25 dag
sól
majeranek
pieprz
słonina 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi fagockie

Na wywarze grzybowym ugotować na półsypko kaszę gryczaną. Ostudzoną zemleć w maszynce razem z twarogiem i ugotowanymi grzybami. Dodać jajko oraz przesmażoną uprzednio cebulę. Doprawić do smaku. Zagnieść ciasto na pierogi. Cienko rozwałkować. Szklanką wykrawać koła. Nadzienie ułożyć na połówkę krążka, zawinąć brzegi i mocno zacisnąć. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie do momentu, aż pierogi wypłyną na wierzch. Polać stopioną słoniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak