Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort truskawkowo-biszkoptowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 2 sztuki
masa
jogurt naturalny 1 l
truskawki 1/2 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier puder 4 łyzki
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tort truskawkowo-biszkoptowy

Biszkopty pieczemy wg własnego sprawdzonego przepisu (najlepiej w tortownicy).
Jogurt mieszamy z oba cukrami. Żelatynę zalewamy 4 łyżkami wody by napęczniała i gotujemy ją do całkowitego rozpuszczenia. Jogurt miksujemy, dodajemy żelatynę, pokrojone na pół truskawki. Masę przelewamy na biszkopt i schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 15.12.2011 11:08
Bardzo lubię biszkopt z tego typu przełożeniem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak