Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowy keks

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bannay 4 sztuki
mąka 3 szklanki
orzechy posiekane 1 szklanka
cukier 1 1/2 szklanka
olej 3/4 szklanka
jaja 4 sztuki
czekolada gorzka 1 tabliczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
cytryna 1 sztuka
sól szczypta
Soda oczyszczona Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowy keks

Czekoladę kroimy w grubą kostkę. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej, sól, skórkę cytrynową, cukier waniliowy. Dodajemy stopniowo wymieszaną mąkę z sodą, na koniec orzechy i czekoladę. Banany kroimy w plasterki i dodajemy do ciasta. Pieczemy 1 godz. w 180 stopniach.
Jest to przepis na dwie keksówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolita 27.06.2011 08:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak