Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

truskawki w galaretce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 2 kilogramy
cukier 1 kilogram
żel-fix 2 sztuki
woda 500 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: truskawki w galaretce

truskawki myjemy , odrywamy szypółki. kroimy w ćwiartki , wkładamy do garnka zasypójemy cukrem i zalewamy wodą. doprowadzamy do wrzenia mieszając. dodajemy żel fix i gotujemy minute. Gorące przelewamy do wyparzonych słoików i odstawiamy dnem do góry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 03.08.2011 12:53
lubię
Emilia22 27.06.2011 08:12
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak