Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w tempurze

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki tygrysie obrane z pan 25 dag
sos sojowy
żółtko jajek
mąka pszenna 10dag
mąka kukurydziana 10dag
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w tempurze

Krewetki skrapiamy sosem sojowym. Ciasto: Żółtko rozklekotać z lodowatą wodą gazowaną. Dosypujemy tyle mąki by ciasto miało konsystencję ciasta na naleśniki. Olej rozgrzewamy do temp. 180 stopni. Krewetki należy maczać w cieście i smażyć na głebokim tłuszczu. Osączamy w pergaminie. podajemy z pikantnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 04.05.2012 22:25
mniam! :)
mala2021 24.04.2012 15:19
smaczne
Katarzyna/kate1980 09.07.2011 22:16
ciekawe
smakowita 01.07.2011 21:21
fajny przepis
MAR3STA 01.07.2011 20:59
fajne, tylko jakoś nie mogę dostać mąki kukurydzianej
agnieszka214 29.06.2011 15:28
wykiwntne
iwa643 28.06.2011 06:13
ciekawe
halinka1011 27.06.2011 08:15
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak