Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony 2 sztuki
marchewki 4
por (biała część) 1
mąka 2 łyżki
śmietana 12% 2 łyżki
kostka rosołowa 2 sztuki
sól do smaku
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa

Por i marchewki kroimy w krążki gotujemy w wywarze z kostek rosołowych(ok. 2l) przez 20-30 min. W szklance ciepłej wody rozpuszczamy serki topione, dodajemy mąkę i śmietanę- mieszamy. Wlewamy to do wrzącego wywaru i chwilę gotujemy. Doprawiamy do smaku. Do zupy można dodać oddzielnie ugotowany makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 11.11.2012 18:25
smaczna
ALAGOR 06.11.2012 12:24
nice ;)
KasiaK90 10.09.2012 09:50
pyszna zupka
Joanna108
Joanna108 25.05.2012 20:58
świetna zupka
Anna169Hosz 22.07.2011 09:09
Smaczna, robię podobną:)
smakowita 28.06.2011 18:04
smaczna i kolorowa zupka
Jolanta_P-S 27.06.2011 19:16
świetny pomysł na zupę
Agnieszka_B 27.06.2011 06:56
Nie robię zbyt często zupy serowej, bo nie smakuje domownikom. Ale ja ją uwielbiam, właśnie w takim wydaniu!
agnieszka137 26.06.2011 23:48
wygląda apetycznie
Mateusz/matikor 26.06.2011 22:19
ciekawe smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak