Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 35 g
mąka 230 g
cukier 100 g
mało 100 g
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
woda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka z migdałami

Mąkę łączymy z cukrem, posiekanym mąką. Ja zawsze robię to w malakserze. Następnie należy wmieszać pokrojone migdały, nie muszą być drobno posiekane. Sodę rozpuszczamy w wodzie, dodajemy do masy i wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy wałeczki. Wielkość zależy od tego jakie będziemy chcieli mieć duże ciasteczka. Wałeczki zawijamy w folię i odkładamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie wałeczki ciasta kroimy na plastry, grubości około 5mm. Układamy na blaszcze wyłożonej pergaminem i pieczemy okolo 7 minut. Zimne ciasteczka można polać czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.09.2011 17:00
Tylko takie robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak