Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z makreli i kapusty pekińskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 1/2 szt.
kapusta pekińska 400 g
szczypiorek
makrela wędzona 2 szt.
ząbek czosnku
ocet winny 5 łyżek
oliwa 5 łyżek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z makreli i kapusty pekińskiej

Kapustę, dymkę i szczypiorek drobno pokroić. Makrele oczyścić, usunąć skórę i ości. Filety włożyć do miski z pokrojoną kapustą. Sos: czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub drobniutko posiekać i rozetrzeć z solą w małej miseczce. Dodać ocet, pieprz i mieszać aż do rozpuszczenia soli. Potem dodać oliwę lub olej i energicznie mieszać. Sosem polać sałatkę.

Przepis pochodzi z książki \"Ryby w polskiej kuchni\" Alicji Markiewicz

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak