Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżowe z truskawkami i rabarbarem

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
cukier 0,3 szklanki
drożdże 10 g
jajko 2
mleko 120 ml
cukier wanilinowy 1
sól szczypta
margaryna Kasia 70 g
truskawki 1/2 szklanki
rabarbar 1 łodyga

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżowe z truskawkami i rabarbarem

Mleko podgrzewamy i w połowie mleka rozpuszczamy pokruszone drożdże z łyżką mąki i cukru. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Margarynę Kasię rozpuszczamy w reszcie ciepłego mleka. Jajka ubijamy z cukrem, Następnie mieszamy mikserem na wolnych obrotach ubite jajka z drożdżami, mąką, rozp. margaryną. Odstawiamy do wyośnięcia. Po wyrośnięciu przekładamy do keksówki, czekamy znowu do wyrośnięcia i nakładamy owoce (owoce wcześniej mieszamy z łyżką mąki).
Pieczemy 60 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 13.12.2012 22:19
świetne:)
Agnieszka/picola 28.08.2011 22:22
dobre
Katarzyna/kate1980 28.06.2011 18:33
uwielbiam takie połączenia
izka2086 28.06.2011 16:08
proponuję również z jagodami :)
Iwusia 27.06.2011 23:46
pycha :)
novita26 27.06.2011 08:38
mniam
agnieszka137 26.06.2011 23:50
super!!!
czekoladka_m 26.06.2011 20:20
Pyszne połączenie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak