Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki całe w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki małe 2 kg.
Zalewa:
woda 4 szkl.
ocet winny 1 szkl.
cukier 3/4 szkl.
sól

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki całe w occie

buraczki umyć i ugotować z dodatkiem soli lekko przestudzić obrać,przygotować zalewę do garnka wlać wodę,ocet,cukier i przyprawy wymieszać zagotować po czym włożyć obrane buraczki do przygotowanej zalewy i ponownie zagotować,wkładać do umytych słoików wraz z zalewą w której były zakręcić i pasteryzować ok.10min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 30.09.2015 18:01
a nawet same takie są pyszne - uwielbiam je chrupać :)
Wacław 25.07.2013 11:41
pyszne do II dania
Seba 22.06.2012 15:17
super
Motorek 29.02.2012 09:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak