Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z zielonych pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory zielone 1 kg.
cukier 1 kg.
woda 1/4 szkl.
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z zielonych pomidorów

pomidory umyć i pokroić na połówki jak są większe to na ćwiartki lub ósemki zasypać połową cukru i skropić sokiem z cytryny odstawić najlepiej na noc,następnego dnia zlać sok,dodać wodę i resztę cukru po czym zagotować dodać pomidory i odstawić na całą dobę,następnego dnia smażyć aż zrobią się przezroczyste,po czym wkładać do umytych słoików zakręcić i pasteryzować ok.10min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.11.2013 11:14
przydatny przepis
m1monika 11.09.2011 16:09
smaczne
Angelika10 24.07.2011 21:39
Sałatka pyszna,mama kiedyś często robiła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak