Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty paprykowe z piekarnika

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

strąka papryki czerwonej i zielonej po 1/3
łyżka posiekanego szczypiorku do pasty+ 1 łyżka do posypania 1
łyżki gęstej śmietany do ozdoby 2
plasterki szynki gotowanej 3-4
łyżki majonezu 2
sól, pieprz mielony do smaku:
chleb tostowy kilka z ziarnami
papryczka chili 1

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty paprykowe z piekarnika

Paprykę pokroić na nieco mniejsze kawałki, szynkę w kostkę. Wszystkie składniki pasty włożyć do małego pojemnika blendera i zmiksować na pastę. Doprawić solą i pieprzem. Kromki pieczywa posmarować dość grubo przygotowaną pastą, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia albo folią aluminiową. Zapiekać ok. kilka/kilkanaście minut w piekarniku nagrzanym do 180st. C aż ładnie się zrumienią. Podajemy na gorąco przybrane kleksem śmietany, paseczkami papryki i posiekanym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 18.06.2012 08:32
pycha
agnieszka214 17.03.2012 07:31
apetyczne
Anna152 08.10.2011 07:44
na pewno smaczniutkie
Agnik 04.08.2011 20:56
smakowite
satysfakcjakuchenna 13.07.2011 09:50
cudo
ZEWA 09.05.2011 19:54
szybko i smacznie
Aleksandra45 18.11.2010 13:46
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak