Przepis i sposób przygotowania na: śledzie z czosnkiem i warzywami
Pokrojone warzywa przesmażamy na oleju z dodatkiem przypraw. Studzimy.
Układamy słedzie na przemian z warstwą warzyw. Możemy dodać sok z cytryny.
Odkładamy do lodówki na ok 24 godz
marchewka | 2 szt |
seler | 0,5 szt |
por (biała część) | 1 szt |
cebula | 1 szt |
pomidory krojone z puszki | 0.5 puszki |
Ziele angielskie mielone Prymat | 1 łyżeczka |
czosnek | 1 ząbek |
pietruczka | 1 szt |
cytrynka | 1 szt |
pieprz | do smaku |
oliwa | 100 ml |
śledzie | 1 (w zalewie solnej) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: