Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka śmietankowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1 szklanka
mąka 1 szklanka
cukier puder 2 szklanki
jaja 5 szt
masło 1 kostka
proszek do pieczenia 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka śmietankowa

Białka ubijamy z cukrem, dodajemy po 1 żółtku. Pod koniec dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, wrzącym masłem. Całość delikatnie i dokładnie mieszamy. Dodajemy esencję. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy 50min w 180st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 26.06.2011 18:12
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak