Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w roladkach z musztardą w białym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle wieprzowe 4 szt
szparagi białe 1 pęczek
wino białe 1 kieliszek
oliwa 4 łyżki
musztarda dijon 2 łyżki
mąka 1 łyżka
szczypior 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w roladkach z musztardą w białym winie

Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końce, obierz, gotuj 5 min w osolonym wrzątku, osącz. Sznycle opłucz, osusz, rozbij między dwiema warstwami folii spożywczej na płaty grubości 1 cm. Sznycle cienko posmaruj musztardą i ułóż na nich po kilka szparagów. Zwiń w roladki, zwiąż sparzonym szczypiorem. Oprósz solą, pieprzem i mąką. Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę, włóż roladki i obsmaż na rumiano ze wszystkich stron. Podlej winem i duś na wolnym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie wystarczająco miekkie (ok 15 min).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.12.2013 11:15
apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak