Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w ziołowych naleśnikach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
mąka 20 dag
jajko 3 szt
mleko 250 ml
śmietana 18 proc 250 ml
szynka 5 dag
bazylia 1 pęczek
masło 3 łyżki
Na sos:
papryka czerwona 1 szt
szczypiorek 1 pęczek
szalotka 1 szt
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny wg uznania
sok pomidorowy 3 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
kapary 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w ziołowych naleśnikach

Zmiksuj jajka, mleko, śmietanę i przesianą mąkę. Dodaj szynkepokrojoną w drobna kostkę i posiekaną bazylię. Ciasto odstaw na 30 min. Na sos posiekaj oczyszczoną paprykę, szczypiorek, szalotkę i kapary. Wymieszaj z oliwą, sokiem cytrynowym i pomidorowym oraz octem balsamicznym, dopraw sola i pieprzem.Szparagi obierz, ugotuj al dente, osącz, trzymaj w cieple. Ciasto zamieszaj w wlewaj łyżką wazową na patelnię natłuszczoną sklarowanym masłem. Na małym ogniu usmaż naleśniki z obu stron na złoto. W każdy zawiń po kilka szparagów. Polej paprykowym sosem i podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.02.2014 07:36
apetyczne !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak