Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
musztarda 1 łyżeczka
masło 5 dag
śmietana 12% 100 ml
szałwia 3 gałązki
sok z cytryny
sól
pieprz
filet z dorsza 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana z papryką

Filety oprószyć solą i pieprzem, wstawić pod przykryciem do lodówki na 30min. Paprykę pokroić na grube paski. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, wyłożyć pokrojoną na talarki cebulą. Filety naciąć ukośnie, włożyć w nie paprykę i listki szałwii i włożyć je do naczynia. Śmietanę wymieszać z musztardą, mieloną papryką i przeciśniętym czosnkiem. Posmarować filety. Wierzch obłożyć wiórkami masła. Piec w piekarniku w temp. 180st przez ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak