Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka pieczone z czosnkiem i ziołami prowansalskimi

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
czosnek ząbki 4 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 4 płaskie łyżeczki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka pieczone z czosnkiem i ziołami prowansalskimi

Udka umyć oczyścić. Czosnek pokroić w plasterki, na jedno udko przypada jeden ząbek. Plasterki czosnku poukładać pod skórą udka, pod skórą również rozsmarować łyżeczkę ziół prowansalskich. Na wierzchu udko natrzeć solą, pieprzem i papryką. Tak postapić z każdym udkiem, następnie upiec je na złoty kolor w piekarniku w 180 stopniach, pod koniec pieczenia zwiększyć temperaturę do 200 stopni, żeby ładnie skórka się zrumieniła. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 20.08.2023 14:01
Udka z piekarnika z czosnkiem ,dobry przepis.
Doradca Smaku 21.08.2023 13:37
Cieszę się, że przypadł Ci do gusty :) Pozdrawiam, Doradca Smaku
Mariusz10 30.01.2012 18:20
pycha
Marybeth
Marybeth 10.10.2011 15:56
Ciekawe
kriso 27.08.2011 17:07
smaczne
Neetka90 09.08.2011 00:16
świetnie ci wyszłły
Weronika_eM 22.07.2011 21:02
pycha
Beatris 22.07.2011 13:15
Coś co bardzo lubię.
Wafelek2601 27.06.2011 09:15
znakomite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak