Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa jarzynowa Heni

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta
szczaw
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa jarzynowa Heni

ok. 20 dag kapusty młodej
1 szkl szczawiu
1 młody por
2 gałązki zielonego selera
3 gałązki zielonej młodej pietruszki
1/2 młodego selera
2 młode marchewki
kilka młodych ziemniaków
1/3 szkl ryżu 3 skrzydełka z kurczaka
1/2szkl zielonego groszku
1/2 pęczka koperku
1 zabek czosnku

sól, cukier, maggi i pieprz mielony
Wykonanie:
Kapustę,natki, 1/2 koperku, szczaw i pora drobno pokroić.Marchewkę i seler zetrzeć na jarzynowej tarce. Ziemniaki pokroić na kawałki. Dodać groszek. Skrzydełka umyć i zagotować w 2 litrach wody, wsypać ryż, gotować 10 min. Dodać pozostałe składniki i gotować 20 minut. Przyprawić wg uznania.Wsypać posiekany pozostały koperek.
SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:18
Zdrowa zupa.
Wacław 10.08.2011 15:15
fajna zdrowa zupka !
Edyta38 25.07.2011 22:17
extra na lato
evita0007 27.06.2011 15:09
ale kolorowo ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak