Filety rybne panierowane z warzywami

Filety rybne panierowane z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    1-2
  • łyzki mleka

    4
  • łyżeczka przyprawy Kucharek

    1
  • łyżeczki przyprawy do ryb

    2
  • z 1/2 cytryny

    sok
  • łyżek mąki pszennej

    kilka
  • łyżek bułki tartej

    kilka
  • cebula

    1
  • szkl. gotowej sałatki z białej kapusty ze słoika (odciśniętej z zalewy)

    1,5
  • łyżki koncentratu pomidorowego

    1-2
  • łyżka masła

    2
  • olej

    do smażenia ryby:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę lekko rozmrozić, ale niezupełnie. Osuszyć ręcznikami papierowymi. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do ryb. Jajko roztrzepać z mlekiem i Kucharkiem Rybę panierować kolejno w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na mocnym ogniu, na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron, odłożyć na chwilę. W rondlu albo na drugiej patelni rozpuścić masło, zeszklić pokrojoną w cienkie plasterki cebulą. Kiedy się podsmaży dodać kapustę (taką gotową sałatkę z kapusty i marchewki ze słoika, nie kiszoną tylko zakwaszaną lekko octem), poddusić 5 min.. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i doprawić warzywa. Na wierzchu ułożyć rybę i dusić całość 5-10 min.. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marybeth

21.10.2011 15:23
Z pewnością pyszne :)

Aleksandra45

09.12.2010 09:41
pięknie wyglądają

ewelinapac

30.10.2010 22:00
pszności

bogumiła3

12.09.2010 00:27
uwielbiam

bernika

20.08.2010 22:29
uwielbiamy!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat