Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne panierowane z warzywami

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1-2 sztuki
mleko 4 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżeczki
sok z cytryny z 1/2 sztuki
mąka pszenna kilka łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek
cebula 1 sztuka
sałatka z kapusty kwaszonej z marchewką 1,5 szklanki
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki
masło 2 łyżki
olej do smażenia ryby:

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne panierowane z warzywami

Rybę lekko rozmrozić, ale niezupełnie. Osuszyć ręcznikami papierowymi. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do ryb. Jajko roztrzepać z mlekiem i Kucharkiem Rybę panierować kolejno w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na mocnym ogniu, na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron, odłożyć na chwilę. W rondlu albo na drugiej patelni rozpuścić masło, zeszklić pokrojoną w cienkie plasterki cebulą. Kiedy się podsmaży dodać kapustę (taką gotową sałatkę z kapusty i marchewki ze słoika, nie kiszoną tylko zakwaszaną lekko octem), poddusić 5 min.. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i doprawić warzywa. Na wierzchu ułożyć rybę i dusić całość 5-10 min.. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 21.10.2011 15:23
Z pewnością pyszne :)
Aleksandra45 09.12.2010 09:41
pięknie wyglądają
ewelinapac 30.10.2010 22:00
pszności
bogumiła3 12.09.2010 00:27
uwielbiam
bernika 20.08.2010 22:29
uwielbiamy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak