Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak po kurpiowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak
masło 150 g
suszone śliwki kalifornijskie 50 g
zsiadłe mleko 1/2 litra
ostra musztarda 2 łyżki
natka pietruszka 1 pęczek
sól
gruszki 50 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak po kurpiowsku

kurczaka nafaszerować opłukanymi śliwkami, gruszkami i posiekaną natką i dokładnie zaszyć. Posolić, natrzec musztardą, włożyć do garnka, zalać zsiadłym mlekiem i odstawić na noc do lodówki. Brytfanne wysmarować masłem i włożyć do niej wyjętego z marynaty kurczaka. Piec ok 40 min w temp. 200 stopni C. Może być podawany na zimno z pikantnymi sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak