Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańskie danie z Polski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti
mięso mielone 500 g
marchew
groszek konserwowy 1 puszka
sos meksykański 1 słoik
oliwa
sól do smaku
pieprz do smaku
fasola 1 puszka
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańskie danie z Polski

Makaron przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. A sos :
1. Warzywa myjemy i kroimy w paseczki dosyć krótkie i cieńkie, ale według uznania.
2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy mięso mielone, pozwalamy by trochę się zarumieniło i dodajemy przyprawy do smaku, wedle uznania. Jeśli dodamy przyprawy w połowie smażenia mięso lepiej je wchłonie.
3. Gdy mięso będzie już miało swój szarawy kolor odcedzamy fasolę i groszek. Dodajemy je razem z resztą warzyw. Przez około 10 minut dusimy je pod przykryciem. Można dodać trochę wody by warzywa były bardziej miękkie.
4. Nasze warzywa są już miękkie, więc dolewamy sos meksykański. Doprowadzamy do lekkiego \'\'bulgotania\'\' i nasz sos jest gotowy! ;)
5. Na talerzu układamy makaron i polewamy go sosem. Smacznego! ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marmar 26.06.2011 16:08
pomysłowe
evita0007 26.06.2011 13:37
świetny przepis i jak kolorowo na talerzu :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak