Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mrożone pierożki mięsne z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierożki mięsne mrożone 1 op
pomidory 4 szt
cebula 1 szt
masło roślinne 2 łyżki
boczek 4 plastry
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Mrożone pierożki mięsne z pomidorami

Pierożki gotujemy i osączamy. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w ósemki i solimy.Dno naczynia żaroodpornego wykładamy plasterkami boczku i układamy na nim rzędami obok siebie pierożki i pomidory. Wolne miejsca wypełniamy pokrojona w kostke cebulą. Całość posypujemy tartą bułką wymieszaną z serem i wiórkami masła. Zapiekamy ok 20 min w temp. 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 06.12.2013 08:50
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak