Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia pod pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
pomidor 2 szt
majonez
czosnek 1 ząbek
ser gouda 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia pod pierzynką

Cukinię kroimy na plasterki, maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej, a nastepnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Gotową cukinię pozostawiamy do przestygnięcia.
Na każdym kotleciku z cukinii układamy plasterek pomidora, nastepnie keks majonezu rozmieszanego z roztartym ząbkiem czosnku, a całosć posypujemy startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 01.01.2012 16:28
smaczne danie ...
smakowita 19.08.2011 10:09
muszę wypróbować Twój przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak