Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z cykorią

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże główki cykorii 2
duża marchew 1
jabłka 1/2
cebuli cukrowej 1/2
pęczka koperku 1/2
ocet jabłkowy kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z cykorią

Warzywa umyć, oczyścić. Marchew i jabłko zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Z cykorii usunąć wierzchnie, uszkodzone liście, wyciąć głąbik, liście pokroić w paski, dodać do marchwi. Cebulę obrać, pokroić w cienkie ćwierć plasterki, dodać do reszty warzyw. Do octu dodać szczyptę, może dwie, cukru, szczyptę soli i pieprzu cayenne, wymieszać, dolać oliwę i dodać koperek. Tak przygotowanym sosem polać warzywa, wymieszać dokładnie. Podawać do dań mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 24.03.2011 21:21
fajne
Goya 14.12.2010 19:26
fajna
Dorota71 20.09.2010 11:51
smakowite
bogumiła3 17.09.2010 13:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak