Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik na zimno z serkiem maskarpone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 sztuka
serek mascarpone 250 gram
śmietana 18 proc 500 ml
cukier brązowy do smaku
truskawki
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka truskawkowa 1 szt.
herbatniki 5-6 sztuk pełnoziarniste

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik na zimno z serkiem maskarpone

Biszkopt upiec wg własnego sprawdzonego przepisu.
Śmietanę ubić mikserem, dodać serek i cukier do smaku, i dobrze wymieszać. Żelatynę rozpuścić w małej ilości mleka i ostudzoną dodać do masy śmietanowej, wymieszać i wyłożyć na biszkopt, na który wcześniej należy wyłożyć pokruszone ciastka digestive, na to ułożyć truskawki i zalać galaretką rozpuszczoną w połowie ilości wody,żeby lepiej stężała. Schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 10.04.2012 22:37
smakowity
gosia1988 09.04.2012 15:07
pyszny
caralajna 01.04.2012 10:30
ale dobry :)
mili_kati 07.03.2012 22:37
muszę spróbować
iknbozka 26.12.2011 17:25
super
alaaa 23.12.2011 20:19
to coś dla mnie,,
misia53 29.10.2011 19:50
smaczne ciacho
Katarzyna74 29.10.2011 16:27
mniam, mniam
usmiech 19.10.2011 13:19
dobre
Allice 11.10.2011 17:07
pysznie wygląda :)
Chojłówna 22.09.2011 12:06
poezja:D
dianix 20.08.2011 12:08
fajnie wygladajacy
Joanna108
Joanna108 04.08.2011 09:27
uwielbiam takie ciasta
Mati13 18.07.2011 20:04
smaczny
marmar 26.06.2011 16:08
smaczne ciasto
Emilia22 26.06.2011 10:06
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak