Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztecik drobiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża
wątróbka drobiowa 40 dag
jajko 3
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
tymianek szczypta
margaryna do smarowania formy
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztecik drobiowy

Mięso pokrój w kostkę zmiksuj na jednolitą masę Wątróbki zmiksuj razem z mięsem Oddziel żółtka od białek Żółtka wyrób z masą mięsna wsyp tartą bułkę wlej śmietanę wsyp tymianek Wyrób ręcznie Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli wmieszaj do masy Przypraw do smaku solą i pieprzem Żaroodporną formę wysmaruj margaryną osyp bułką tartą Nałóż masę wyrównaj wierzch przykryj folią aluminiową Piecz ok 30-40 min w 180st C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 26.06.2011 09:52
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak