Roladki schabowe z farszem serowym

Roladki schabowe z farszem serowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czubate łyżki drobno startego sera żółtego

    3-4
  • drobno starta marchewka

    1
  • czubata łyżka posiekanego pora

    1
  • cebula

    1
  • ząbki czosnku

    2
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

    1
  • łyzki mąki pszennej

    3
  • łyżki masła klarowanego

    2-3
  • kotlety schabowe

    4 (duże, wieprzowe)
  • ser topiony

    50 (z papryką)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbić dość cienko, najlepiej przez folię spożywczą aby nie poszarpać mięsa, oprószyć delikatnie z obu stron solą, pieprzem ziołowym i papryką. Na patelni rozpuścić 1 łyżeczkę masła, podsmażyć pora i marchewkę. Kiedy się lekko zrumienią dodać 2 łyżki wody i serek topiony i przeciśnięty przez praskę 1 ząbek czosnku, rozmieszać aż serek się rozpuści, przestudzić a następnie wymieszać z serem żółtym, natką i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa rozsmarować porcję masy i zwinąć ciasne roladki. Spiąć je wykałaczkami albo związać nicią kuchenną i obtoczyć lekko w mące. Na patelni rozgrzać resztę masła, zrumienić roladki. Do obsmażonych dodać posiekaną drobno cebulkę i posiekany drugi ząbek czosnku a kiedy to się podsmaży podlać całość ok. 3/4 szkl. wody i dusić ok. 20-30 min.. Podawać z ziemniakami, kaszą, ryżem...chyba wszystko pasuje...do tego jarzyny z wody albo surówka i pyszny obiad gotowy!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Janek

17.07.2012 16:07
smakowicie:)

Goya

02.01.2012 17:23
mniam

Ewa104

09.08.2010 22:09
Wow! Pyszności!

noculos

21.06.2010 19:10
Takie rolady od czasu do czasu robi na niedzielny obiad mój tato. Wszystkim smakuja i szybko znikaja z talerzy.Pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat