Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pieczone Pyzy 2

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kg niedużych ziemniaków 1-1,5
czubata łyżka suszonego tymianku 1
łyżka czosnku suszonego granulowanego 1
łyżeczki soli 1-2

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pieczone Pyzy 2

Ziemniaki umyć, obrać cienko ze skórki, jeśli mamy większe sztuki to przekrawamy je na połówki, obgotowujemy 5 min. Osączone dokładnie studzimy, ale nie całkiem. Następnie posypujemy je solą i ziołami oraz skrapiamy olejem, mieszamy dokładnie aby wszystkie były pokryte cienką warstwą tłuszczu i przypraw. Ziemniaki przekładamy na blaszkę i pieczemy ok. 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. W trakcie pieczenia można je kilka razy obracać aby ładnie się zrumieniły ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 21.10.2011 11:42
uwielbiamy takie ziemniaczki i polecam je wszystkim!
Goya 21.10.2011 10:49
super
Magdalena80 24.01.2011 22:43
wyglądają fantastycznie
Bart 24.01.2011 22:33
wyglądają smacznie!
Ewa104 28.09.2010 20:27
Piekłam je, piekłam i są przepyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak