Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 150 g
żółtko jajek 4 szt
cukier 150 g
mąka 100 g
orzechy mielone 250 g
sok z cytryny 1 szt
cukier puder 1 łyżka
orzechy
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek orzechowy

masło utrzeć na masę, dodając kolejno:żółtka+cukier+mąka+zmielone orzechy+sok z 1cytryny. otrzymana masę rozłożyć równo na waflu lub kruchym placku. z białek ubić pianę, dodać łyżkę cukru pudru, piana pokryć placek. na wierzchu ułożyć połówki orzechów i wiśnie z konfitury. piec przez 20minut, w 160st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak