Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarogowe placuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kuskus 200 g
twaróg 100 g
mąka 1 łyżka
jajko 1 szt.
natka pietruszki 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 2 strąki
pomidory 2 szt.
boczek wędzony 50 g
miód 1/2 łyzeczki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Twarogowe placuszki

1. Kuskus zalej wrzątkiem ( tyle samo wody co kaszy), posyp kurkumą, odstaw na 5 min. Rozdrobnij widelcem, dodaj twaróg, połowę natki, jajko i mąkę, połacz, przypraw.
2. Z masy uformuj placki, usmaż na oleju. Boczek pokrój, usmaz na patelni, zdejmij. na powstałym tłuszczu usmaż pokrojone papryki, czosnek i pomidory. Zmiksuj. dodaj miód, resztę natki i boczek, wymieszaj, przypraw. Sos podawaj z plackami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 26.05.2012 16:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak