Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik panierowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

królik 1 filet
czosnek
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
masło
cytryna 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: królik panierowany

oczyszczone kawałki mięsa rozbić, natrzeć czosnkiem roztartym z solą+pieprz, skropić sokiem z cytryny. odłożyć na 15minut, następnie maczać kawałki królika w jajku, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. przełożyć mięso do rondla, podlać roztopionym masłem i dusić do miękkości. podając na każdy kawałek kłaść cieniutki plasterek cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 05.09.2011 11:20
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak